Televizija Student- pametna, otvorena i znatiželjna

6.studeni 2012. 19 sati. datum i vrijeme koji su ušli u povijest. Većina ljudi na planeti bi rekla da je to važan dan jer je Barack Obama ponovno izabran za predsjednika, no u našem malom svemiru, u Zagrebu, ulici Lepušićeva 6, taj događaj je pao u drugi plan. Naime, na ovaj dan većina studenata Fakulteta političkih znanosti osjetila se važnima kao da pišu povijest. Otvaranje studentske televizije projekt je o kojem se već neko vrijeme pričalo i koji se željno isčekivao. 6.studenog taj je projekt oživio i “iz podruma” se uzdigao na televizijske ekrane diljem cijele Hrvatske.

tvs from Tara Grbcic on Vimeo.

Profesorica i novinarka Tena Perišin i glavni urednik Televizije student, Igor Mirković, ovim su projektom studentima pružili veliku priliku da sami stvore svoju televiziju, koja emitira isključivo sadržaje vlastite produkcije i dozvoljava veliku slobodu govora i izraze kreativnosti.

Emitiranje TVS-a započelo je u 19 sati na Fakultetu političkih znanosti. Događaju su prisustvali mnogi već priznati novinari ali i političari. Ravnatelj HRT-a Goran Radman, v.d. ravnateljice HTV-a Mirjana Rakić, v.d. Glavnog urednika Dejan Šoša, novinari Sabina Tandara, Tina Kosor, Josip Fiolić, Danijela Trbović, Maja Sever, Gordan Žvanović, urednik 24 sata Tihomir Ladišić, prorektor Bojan Baletić, predsjednik HND-a Zdenko Duka, te i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

Tehnološki partner, koji je omogućio da prikazivanje Televizije Student bude dostupno široj publici, je Iskon. Iskonovi korisnici mogu ovaj program pratiti u osnovnom paketu programa na svojim televizorima, a svi ostalii mogu TVS gledati preko interneta na stranici tv.iskon.hr ili preko pametnih mobitela putem aplikacije Iskon TV Player.

Ova televizija nije za svakoga, ali svi su za nju. Moto TVS-a je “Pametno. Otvoreno. Znatiželjno. Stvori svoju televiziju!”

Međutim, dio ovog projekta možete biti i vi! Imate dobru ideju, prijedlog ili jednostavno želju za druženjem sa ljudima koji se kroz TVS izražavaju? Dođite u podrumske prostorije FPZG-a i garantiran vam je srdačan doček i otvorena suradnja! Pa, eto, što čekate? 🙂

Jedna misao o “Televizija Student- pametna, otvorena i znatiželjna

  1. Dobro si to rekla, moglo bi se reći da je produženje Obamima mandata obilježilo dan, ali ne, nama je veće znaćenje imao početak rada TV Studenta =)
    Tv Student je jedna ogromna stvar za naš faks, i jednog dana o ovome će se pričati kao povijesnoj činjenici, ako nigdje drugdje bar u knjigama naših profesora =), tako da sve pohvale za odabir teme!
    Sviđa mi se tvoj stil pisanja, jasno, sažeto, a dobro oblikovano, simpa fraze 😉

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s